Дарителската акция на кампанията „Коледни внучета“, която започна във всички габровски училища приключи. Децата и младежите се включиха активно в акцията и дариха коледни сувенири, картички и украса. Голяма част от подаръците е ръчно изработена от тях.

Със събраните средства от благотворителния концерт „Ангелски сърца“ и базара към него, „коледните внучета“ -  доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества (МСНВ), закупиха живи елхички, коледни звезди и сладки.

От петъчния 14 декември до края на другата седмица – 21 декември, е в ход акция по празнично украсяване на домовете на самотно живеещи възрастни хора в община Габрово и социалните услуги за възрастни хора в града. Екипът на Домашния социален патронаж ще съдейства на „коледните внучета“ и екипа на Общинския съвет по наркотични вещества (ОСНВ) в посещенията по домовете на старите хора.

Освен с декораторските си умения, доброволците от МСНВ се прочуха и със сладкарските си способности.

Младежите, подпомогнати от деца от ОУ „Неофит Рилски“, педагогическия съветник Петя Тошкова и екипа на ОСНВ, приготвиха и изпекоха домашни меденки и коледни сладки. Домакин на кулинарните изпълнения беше Дневният център за стари хора. Сладките ще бъдат дарени на самотните възрастни хора.

За старите хора от социалните услуги, доброволците са осигурили фабрично приготвени сладкарски изделия.

„Коледни внучета“ е една от най-емоционалните и вдъхновяващи кампании тази Коледа. В подкрепа на осъществяването й, доброволците от Младежки съвет по наркотични вещества получиха помощ и сътрудничество от всички габровци и ученици.

БАВ търси най-добрите „дъждовни“ снимки
14 декември 2018
Програма Култура 2019
17 декември 2018