Всички снегопочистващи фирми и дружества работят за обработване на пътищата и улиците. Снежната покривка в централната градска част е 8-10 см. Времето в Габрово е облачно, температурата на въздуха е минус 6 градусa, а влажността - 91%. Проходът Шипка е проходим при зимни условия, снежната покривка е 25 см., температурата – минус 11 градуса. Пътната настилка е заснежена и опесъчена. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътищата в областта са почистени, проходими при зимни условия.

ОП „Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата. Пътя към курортен комплекс Узана е почистен, снежната покривка там е 15 см., температурата е минус 11 градуса. Видимостта е намалена до 100 метра, поради мъгла.

Част от градските автобусни линии се движат със закъснение, междуградските линии се изпълняват. Всички уеници от селата, които подлежат на задължителен учебен процес, са транспортирани до учебните заведения.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност. От ТЕЦ-Габрово уведомяват, че топлоподаването е нормално.

Прогноза за времето:

Жълт код за ниски температури е обявен за днес и утре, 30 ноември, за област Габрово. Днес преди обяд, все още на места - главно в Южна България, ще превалява сняг, като снеговалежите ще отслабват и спрат. След обяд над Западна България облачността временно ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен, в Източна България силен до бурен вятър, от север-североизток и с него застудяването ще продължи. Максималните температури ще са от минус 5°- минус 2° в Северна България, до минус 1° - плюс 4° в Южна България.

В планините в сутрешните часове все още ще вали слаб сняг, но до обяд в повечето места ще спре. След обяд над масивите от Западна България облачността временно ще се разкъса и намалее. Най-късно ще спрат снеговалежите в Рило-Родопската област, Странджа и Сакар. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Застудяването ще продължи и максималната температура на височина 1 200 метра ще е около минус 4°, на 2 000 метра – около минус 8°.