Поради очакваното застудяване, Община Габрово напомня на шофьорите да подготвят автомобилите си за предстоящия зимен сезон.

Гуми, подходящи за зимни условия, освен че ще улеснят шофирането, ще направят времето ви на пътя по-сигурно и по-отговорно към останалите участници в движението и към снегопочистващите машини.

Днес над страната облачността ще се задържи значителна, със слаби валежи от дъжд. След обяд временни разкъсвания ще има над Западна и централните райони на Южна България. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, който в Източна България след обяд временно ще се усили. Ще нахлува хладен въздух и максималните температури ще са между 7° и 12°, в София - около 7°.

В планините облачността ще е по-често значителна, с временни разкъсвания над масивите на Западна България. На много места ще има валежи от сняг, под 1300 метра от дъжд, примесен със сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен вятър от север-североизток. Температурите ще се понижават и максималната на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 4°.