Първите сто лева, спечелени от кампанията „Капачки за бъдеще в Габрово“ вече са факт, след като бяха предадени общо 410 килограма пластмасови капачки. По предварително споразумение за всеки сто лева фирмата–изкупвач „Примапак“ ООД дарява още толкова в полза на каузата. По този начин с първите предадени капачки събраната сума възлиза на 203 лева, които ще отидат за закупуване на специализирано оборудване в Неонатология и Детско отделение на габровската болница МБАЛ „д-р Тота Венкова“ по волята на инициатора на кампанията и неговите поддръжници.

Габровката Деница Миларова намери съмишленик в лицето на Центъра за работа с доброволци към Община Габрово и заедно стартираха кампанията „Капачки за бъдеще в Габрово“ преди няколко месеца. От тогава до сега за каузата работят стотици габровци, които събират капачки в детски градини и училища, в Община Габрово, Областна администрация – Габрово, в сградата на НТС, дирекция „Местни данъци и такси“, спортна зала „Орловец“.

Организаторите благодарят на всички „дарители“.

Регионален съвет на КНСБ-Габрово и Окръжен съд-Габрово също подкрепят инициативата за събиране на капачки и се присъединиха нея.

С вяра, че сме на прав път, продължаваме да събираме капачки за бъдеще в Габрово!