Творчески уикенд

в Музея на хумора и сатирата

22 и 23 септември

11:00 часа

Зала на жирафите

 

В почивните дни, 22 и 23 септември, в Музея на хумора и сатирата ще се потопим в творческа почивка и забавление. В съботният ден ще обърнем специално внимание на изложбата – „Светът според Тодор Цонев”, реализирана с подкрепата на програма Култура на Община Габрово. Ще я разгледаме с екскурзовод и ще научим любопитни факти от живота и творчеството на художника. Във втората част на нашата среща ще изработим от цветна тел рисунки, но необикновени. Те ще оживеят в пространството. А как? Запишете се за участие в нашето ателие и ще научите тънкостта на този нов вид рисуване. 

В неделя ще строим мостове. Този ден ще посветим на световно известния художник Христо Явашев. След като изгледаме филмът „Мост към Кристо” на журналистката – Евгения Атанасова -Тенева, ще запретнем ръкави и заедно, в екип (както Кристо винаги е работил), с мама и татко, кака или батко, ще построим мост, с който символично ще се свържем помежду си и с изкуството на Кристо. Не пропускайте и срещата с авторката на филма на 4 октомври, когатo в 18:00 часа в зала "Стефан Фъртунов", тя ще представи новата си книга „Кристо, Владо, Росен и плаващите кейове”, посветена на един от последните проекти на художника, реализиран през 2016 година в Изео, Италия. 

Материалите за ателиетата са осигурени, забавлението и знанията – също. И двата дни, 22 и 23 септември, започваме точно в 11 часа.

Цената на ателиетата е съответно 5 и 9 лв. Но ако вече сте горди притежатели на Членска карта „Приятели на хумора” (младежка или семейна), ще ползвате отстъпка с крайна цена съответно 4 лв. и 6.40 лв. Ако не сте, може да си закупите членска карта на билетната каса на Музея. С нея винаги е по-габровско, на сметка! 
Моля, запишете се до 21 септември (четвъртък) на 066/807 229 или 0878458430, 0884028581; e-mail: priateli@humorhouse.bg
Очакваме ви!