В кв. Младост денят вече започва и завършва с гласа на Бога, защото камбанен звън от православен храм оглася целя квартал и много скоро ще призовава хората в завършената църква.

„Църковната камбана е гласът на Бога тук на земята! За това камбаните звучат в началото и края на всеки ден, за да започва и завършва той с гласа на Бога!“, каза архиерейският наместник на габровска духовна околия отец Руслан Личев след освещаването на църковните камбани и благодари дарителите, подкрепили неговото изграждане до днес.

„На прага сме да успеем да завършим храма и вярвам, че с Божията помощ ще съумеем! Нека Бог да пази този квартал, града ни, децата ни и да ни води към спасение!“, допълни още отец Руслан след водосвета.

Така камбаните на новия храм събраха хората още преди да е завършен. Необходимост и щастие го нарекоха живеещите в квартала. Възрастни хора с блясък в очите от радост, че ще го видят готов и още непроходили деца станаха част от историята на храма и водосвета на четирите му камбани, осигурени с подкрепата на Лайънс клуб – Габрово.

Повече за камбаните на новия храм и хората, които празнуваха тяхното освещаване, чуйте в репортажа от мястото на събитието.

 

 

Съботните евъргрийни се завръщат в Габрово
9 юли 2018
ДФА „Габровче“ и габровски деца спечелиха призови места от международен фестивал
9 юли 2018