В Европейската година на културното наследство и в годината, в която Габрово бе избран от ЮНЕСКО за творчески град на занаятите и фолклорното изкуство, Община Габрово предлага на младите хора от цялата страна едно ново предизвикателство – Академия „Приеми ме на село“.

Натрупаният опит и желанието да съберем и популяризираме добрите примери, да осмислим постигнатото и да планираме бъдещето, са повод през 2018 г. да бъде организирана за първи път Академия „Приеми ме на село“. В рамките на Академията младежите ще бъдат активни участници в работилници по трите направления на инициативата – Кулинарно наследство, Фолклорни традиции, Традиционни занаяти. Ще правят теренни проучвания, свързани с културното наследство, ще дискутират и ще търсят нови форми и методи за популяризиране на българските традиции сред младите хора.

Академия „Приеми ме на село“ ще се проведе в периода от 8 до 15 юли 2018 г., като всички участници ще бъдат настанени в хотел „Странноприемница“ в рамките на Етнографския музей на открито „Етър“. Ще бъдат организирани различни дейности в ЕМО „Етър“ и в габровските села Гарван, Стоевци, Новаковци, Сейковци, Съботковци.

За участие в Академия „Приеми ме на село“ могат да кандидатства младежи от 15 до 29 г. от цялата страна и българските общности от чужбина. Кандидатстването става на сайта на инициативата „Приеми ме на село“. Там ще намерите пълна информация относно условията за включване в инициативата и заявлението за участие.

Краен срок за подаване на заявления за участие – 24 юни 2018 г.

 

 

 

 

 

2 юни - Ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България
1 юни 2018
Представиха новата визуална идентичност на ЕМО „Етър” на международен форум
1 юни 2018