На 27 март тази година в град Тун се открива съвместната фото-изложба на фотографи от Тун и Габрово по проекта “Срещи – и с усмивка!”, включен в Програмата за сътрудничество Габрово-Тун 2009.

Проектът се реализира от Фотоклуб Тун под патронажа на Сдружението за подпомагане на партньорството Тун-Габрово с финансовата подкрепа на град Тун, Сдружението и Община Габрово. Партньор по проекта от българска страна е Домът на хумора и сатирата, който подбра и покани за участие габровски фотографи и който се ангажира изцяло с подготовката и представянето на изложбата през месец ноември в Габрово.
На откриването на изложбата в Тун ще присъства Кметът на Тун Ханс-Уели фон Алмен, очакват се представители на българското посолство в Берн, както и множество членове на Фотоклуб Тун и на Сдружението за подпомагане на партньорството Тун-Габрово и много граждани на швейцарския партньорски град. От българска страна на откриването ще присъстват Татяна Цанкова, директор на ДХС и Анелия Цанкова, координатор на съвместните проекти с град Тун. От името на Кмета на Община Габрово Томислав Дончев ще бъде прочетено поздравително слово.

Габровци ще имат възможност да видят изложбата от 5 ноември т.г. в залите на Дома на хумора и да открият всеки за себе си доколко общо е общото, което ни свързва и кои са разликите, които ни обогатяват.

Веднага след откриването на изложбата две журналистки от Габрово, представителки на габровските медии, ще имат възможност да се запознаят с медийната политика на град Тун и с медиите на региона Бернер Оберланд, към който принадлежи град Тун. Предвидени са посещения на голямата медийна компания Тамедия в Берн, на редакцията на тунския ежедневник “Тунер Тагблат” и на издателство и редакция в Интерлакен. Двете представителки на габровските медии ще имат възможност и за преки контакти и разговори с представители на ръководството на град Тун.

Срещи с училищните ръководства и родителските настоятелства в ПМГ„Акад.Ив.Гюзелев” и СОУ„Р.Каролев”
16 март 2009
Световноизвестният Сатирикон гостува в Дома на хумора и сатирата
18 март 2009