Над 50 книжки бяха събрани в Нощта на литературата в Габрово по инициатива на Центъра за работа с доброволци към Община Габрово. Те са предназначени за къщичките за книги, създадени по проект на РБ „Априлов-Палаузов“, съфинансиран от Програма Култура на Община Габрово.

Центърът за работа с доброволци организира дарителската акция с грижа към празните къщички, които често остават без книги, независимо усилията на библиотеката да ги поддържа заредени с четиво за малки и големи.

Третокласниците от ОУ „Ран Босилек“ с преподавател Красимира Рускова, бяха най-активните и щедри дарители. Благодарение на тях шестте къщички в Габрово скоро ще бъдат пълни. Остава надеждата, че бъдещите читатели ще уважат дарителския жест, а защо не и да последват примера на децата.

Ако и вие желаете да станете част от тази инициатива, заповядайте в Центъра за информация и услуга на гражданите в Община Габрово, където  може да дарите избрана от Вас книга. Тя ще бъде добавена към колекцията от четива в къщичките за книги из града.