„Джеки, Джони и Чарли не са имена на кучета” и „Мисия Лондон” са двата български филма, които можете да видите съответно от 18 и от 20 часа в съботната вечер.

Денят е посветен на българското кино и ще бъде уважен от редица филмови творци, сред които и самите Джеки, Джони и Чарли – Джеки Стоев, Джони Пенков и Чарли Илиев. Атрактивното трио, както и режисьорът на филма Никола Бошнаков, ще остане и след прожекциите, за да се срещне с публиката и раздава автографи – не ги изпускайте.

Съботната сутрин пък е посветена на децата с филма „13-ата годеница на принца”, който ще бъде прожектиран от 11 часа, а от 16, в Дома на хумора и сатирата, ще бъде представена първата част на програма Българска класическа анимация.

Ще можете да видите филми на Доньо Донев, Анри Кулев, Стоян Дуков. Сред заглавията са „Умно село”, „Хипотеза”, „Га” , „Ден като глухарче”, „Ку-ку”, както и награденият в Кан със „Златна палма” филм „Женитба” на Слав Бакалов и Румен Петков.

Заповядайте!

Актуална информация за СМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ можете да откриете във в. „100 вести”, в страницата на Община Габрово, секция „Култура и туризъм", раздел „СМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ", във Фейсбук профила на Община Габрово, както и на страницата на събитието, отново във Фейсбук.