Доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества към Община Габрово участваха в ХІ-та Национална младежка среща в Горна Оряховица. Събитието, на тема „Дигиталните технологии и младите хора“,  се проведе от 30 март до 1 април и събра над 80 представители на младежки организации от цялата страна, които обмениха идеи и добри практики в сферата на младежките дейности и политики.

Кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев откри срещата, а специално видео обръщение към участниците отправи евродепутатът Ева Майдел.

Срещата протече под формата на лекции, презентации, дискусии, интерактивни упражнения и  музикални паузи с изненади. Атрактивни за младежите бяха „Сутрешното зареждане с енергия за ранобудни и активни“ на д-р Калин Василев, както и лекцията на Любомир Филипов и Невен Боянов „Как да вдъхновяваме младите хора да използват в положителна насока ИТ технологиите, за митовете и преспективите на предприемачеството в България“.

Доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества се включиха в  организираните ателиета и представиха дейността на МСНВ пред връстниците си от страната  с викторина, кръстословици и превантивни материали, свързани с  опасностите от употреба на психоактивни вещества.

Александър Куманов от Фондация 42 закри форума с темата „Гражданско общество и младите хора“. Участниците откриха формулата на това да си успешен, а тя е съчетание на интелектуална, емоциалнална и дигитална интелигентност.

 

                               

                      

Кметът на Габрово Таня Христова и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков обсъдиха развитието на социалните услуги в Габрово
3 април 2018
Великденска работилничка за малки и големи потребители на социални услуги
3 април 2018