Над 700 габровци станаха дарители на новия храм в кв. „Младост“ като присъстваха на благотворителния концерт в подкрепа на храма, организиран от Община Габрово.

3 555 лв. са приходите от билети, а други 801 лв. постъпиха в кутията за дарения за храма, поставена във фоайето на Спортна зала „Орловец“ непосредствено преди концерта.

Така общата сума след благотворителния концерт, организиран в подкрепа на новостроящия се храм „Св. св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“ възлиза на 4 356 лв.

Парите вече са предадени на архиерейския наместник на Габровска духовна околия отец Руслан Личев и ще бъдат преведени по банковата сметка на храма.

В навечерието на големия православен празник Благовещение ще бъде обявена общата сума на средствата, събрани от началото на благотворителната кампания, наречена „ДА БЪДЕ новият храм на Габрово“ както и напредъкът на строителните дейности по храма.

Община Габрово благодари за подкрепата на всички участници в концертната програма и на тези, които се грижиха за организирането и техническото обезпечаване на спектакъла!

Община Габрово благодари на всички дарители, дошли в залата като публика за благородството и вярата им в нашата обща кауза!

Да бъде новият храм на Габрово!

Още снимки от концерта тук: https://www.facebook.com/GabrovoMunicipality/

 

 

 

Забрана за поставяне на некролози на нерегламентирани места
20 март 2018
Габрово ще бъде домакин на ХІV Национален събор на БМЧК
20 март 2018