През нощта и утре преди обяд на територията на габровска област ще има условия за образуване на поледици и заледявания. Във връзка с това, Община Габрово призовава всички, които желаят да посетят връх Шипка на 3 март, за да бъдат част от тържественото отбелязване на 140 години от Освобождението на България, да следят актуалната метеорологична прогноза и да бъдат екипирани, съобразно времето.

През нощта и утре в сутрешните часове ще преобладава облачно време и на много места все още ще има валежи от дъжд, в Северна България дъждът ще се примесва със сняг. Минималните температури ще са от минус 5 - минус 2° на много места в северните райони от страната до 0 – 5° в южните и по Черноморието.

По-късно през деня преваляванията ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб, в Дунавската равнина – до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите ще са в широки граници от 3 – 7° в Северна до 8 – 13° на места в Южна България.

Над планините ще бъде предимно облачно и ветровито. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен вятър от запад-северозапад. Преди обяд ще има превалявания от сняг, под около 1700 метра валежите ще са от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 0°.

Община Габрово апелира още за внимание при придвижване покрай сгради с натрупан сняг и ледени висулки по покривите и напомня, че всички собственици и ползватели на недвижими имоти или части от тях са задължени да почистват прилежащите си територии и тротоари от сняг и лед, а също така и ледените висулки и снега от сградите.

 

 

Приключи общинският етап от ученическите игри по баскетбол
2 март 2018
Конкурс на ЕК насърчава предприемачеството
2 март 2018