Посланикът на Франция в България Негово Превъзходителство Ерик Льобедел посети Габрово по покана на кмета на града Таня Христова. По време на срещата с ръководството на Община Габрово той прояви интерес към местното производство, възможностите за чуждестранни инвестции и за партньорства в областта на културата.

Френският посланик разгледа Детска градина „Слънце“ и Пречиствателната станция за питейни води, видя строителството на Западния обходен път на Габрово и изложбата, посветена на Кристо в Дома на хумора и сатирата.

Пред местните медии той поздрави кмета на Габрово за това, че за втора година градът печели наградата Екообщина, както и за избирането му от ЮНЕСКО за творчески град на занаятите и фолклорното изкуство.

Според Ерик Льобедел Габрово е град на творческа активност и съзидателност, което мотивира желанието му за партньорства в сферата на културата. Не на последно място той подчерта желанието на френското посолство за подкрепа в екологичната сфера. Според него чрез партньорства между български и френски общини могат да бъдат реализирани конкретни инициативи на ниво градове за борба с климатичните промени.

Изявлението на Негово Превъзходителство Посланика на Франция в България Ерик Льобедел в Габрово чуйте тук.