Този малък стих е част от „Маршът на контейнерите“ – само една от песничките в находчивата театрална постановка „Цветовете на боклука“, чиято премиера се състоя в петък, 13 октомври, в залата на кукления театър.

Спектакълът „Цветовете на боклука“ е реализиран в партньорство между Община Габрово и Държавен куклен театър – Габрово, а целта е по-забавен и атрактивен начин да бъде представено разделното събиране на отпадъците.

В своите първи впечатления на децата, присъствали на премиерната постановка, са единодушни, че това е много интересно и забавно представление. Малките габровчета бяха очаровани от героите: симпатичният 8-годишен Дони, кученцето Рони и четирите остроумни контейнера – Жълтицата, Брауни, Мистър Пакетин и Грийни-Стъкленият.

Озвучен с весели песни, специално написани за „Цветовете на боклука“, спектакълът представи цяла палитра от емоции, съчетани и с много знания за опазването на природата. Сюжетното случване поставя пред изпитание малкия Дони, който по невнимание е изхвърлил таблета си, заедно с останалите отпадъци. За да си върне безценното устройство, 8-годишното момче трябва да научи няколко важни урока и да се справи с въпросите на безкомпромисните изпитващи – четирите контейнера.

„Цветовете на боклука“ предстои да бъде представен безплатно пред децата в габровските детски градини и пред учениците от 1 до 4 клас.

Откъс от „Цветовете на боклука“ може да видите тук.