По повод 1-ви октомври – Международен ден на възрастните хора, представители на Общински съвет по наркотични вещества, заедно с доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества, гостуваха на потребителите на Дневен център за стари хора.

Те получиха специален поздравителен адрес за празника от кмета на Община Габрово.

Доброволците бяха подготвили съвместен уъркшоп, в който, заедно с възрастните хора, изработваха колажи на тема „Нашата младост“.  С много чувство за хумор бабите от Дневния център изобразиха своя живот на младини, мечтите си в миналото и разликата с днешния живот на младите хора.

Екипът на Дневния център бе подготвил и интересни въпроси за доброволците, с които да разберат доколко са запознати с бита и обичаите в миналото. Те трябваше да отговорят с какво са се хранили техните баби и дядовци, как са контактували по между си, как са се „гримирали“  младите преди години, как са се забавлявали и т.н.

За да бъде още по-сладка съвместната среща между поколенията, млади и стари заедно направиха кекс – младежите  приготвяха, а бабите даваха наставления. Резултатът естествено беше отличен.

На тръгване, доброволците получиха покана за по-чести гостувания, защото бе видно, че ползата от тези срещи е наистина голяма – както за възрастните, така и за младежите.