Проектът на Община Габрово „Цветен град“ е включен с още седем проекта, финансирани от Българо-швейцарската програма за сътрудничество, във фотоизложба, която е експонирана във фоайето на столичния хотел „Хилтън“.

В рамките на швейцарския принос към разширения Европейски съюз Швейцария оказва подкрепа на България със 76 млн. евро в ключови сфери – опазване на околната среда, гражданско общество, сигурност, социално включване на уязвимите групи, научни изследвания и образование, включително и въвеждането на дуалното образование.

Проявата е част от инициативите, с които посолството на Швейцария и Българо-швейцарската търговска камара отбелязват Дните на Швейцария в София от 8 до 15 септември 2017 г. Събитието е посветено на годишнината от първата швейцарска конституция (12 септември 1848 г.).

Дните на Швейцария бяха открити официално днес от посланик Денис Кнобел и кмета на София Йорданка Фандъкова по време на представянето на изложбата „Швейцария: природа и иновации“. Селекцията от 60 фотоса е разположена на Моста на влюбените зад Националния дворец на културата и показва за първи път пред българска публика природата и забележителностите на Швейцария, така също и постиженията в иновациите и високите технологии.

Още подробности можете да научите от Фейсбук страницата на швейцарското посолство: https://www.facebook.com/SwissEmbassySofia/.

С изложби на НМО откриват учебната година в Кипър и Лондон
11 Септември 2017
Стоян Николов – Торлака и Трилогията „Северозападен романь“ гостуват в Дома на хумора и сатирата
12 Септември 2017