Детската природна академия „Узана“ в едноимената туристическа местност предлага целогодишно занимания за малки и големи в младежките доброволни лагери, разположени до Посетителския информационен център - Узана и хижа „Горски дом“.  

В изминалите летни горещини Академията съвместно с Община Габрово и ПИЦ – Узана организираха работилници за шиене, апликация, рисуване върху текстил,  изработка на кукли от зеленчуци, хвърчила, рисуване върху магнити, извличане на екстракти от билките в региона.

Участниците изпробваха спортните си умения върху въженото съоръжение, а колоездачният клуб „Янтра-Исполин“ организира велосъстезание за различни възрастови групи. Много от туристите се включиха в похода до Географския център на България. Организацията „Настолен град“ от Велико Търново представи семейни игри.

Младите музиканти Радан и Мартин от група „The smoke“ озвучиха лагера с романтични рок мелодии и песни, преди прожекцията под открито небе на филмовата поредица  „Балканът  и хората“.

Започна изграждането на градина за билки и къщичка под формата на сфера, която ще позволи на любителите туристи нощно време да слушат звуци от различни диви животни. Първите ползватели на къщичката са децата от детски лагер, който се провежда от 15 до 19 август. От палатковия лагер всяка сутрин те тръгват на изследователски преход, за да опознаят флората и фауната в габровския Балкан.

 

„Бира, секс и Прас’n Прес“ предлагат за лятото невъзпитаните карикатуристи
15 август 2017
Научете повече за старопланинската архитектура с ЕМО „Етър” и сдружение „Мещра“
17 август 2017