Ентусиасти, спортисти, професионалисти, любители и любопитни, малки и големи – всички се включиха в зумба маратона – „Габрово се смее, зумба да живее!“

Събитието събра над 100 участници и близо 21 сертифицирани зумба инструктори от цялата страна. Пред импровизираната сцена на пл. „Възраждане“ от 11.00 до 14.00 часа любителите на бързите ритми и здравословния начин на живот следваха стъпките на различните инструктори. Маратонът се организира от габровеца Филип Петров, със специалната подкрепа на Община Габрово и беше съчетан с отбелязването на международния ден на младежта – 12 август.

Центърът за обществена подкрепа в Габрово организира анкета към младите хора в града, като поздравиха всички участници по повод празника и раздаваха балони с късметче.

По покана на Филип в маратона се включиха зумба инструкторите: Стоян от Добрич, Борко от Сливен, Сали,  Деница, Ивелина Златанова, The blue pоwer team - Емануела и Надя, Zumba love team – Христина и Мирослава,  Дария Алатирева – всичките от София, Зорница и Поли Василева от Пловдив, Юлия от Русе, Маноел и Андриана от Варна, Мария Аврамова от Бургас, Гери от Казанлък, Ивелина Младенова от Карнобат, Ваня Шишкова, Велина Спасова, Димитрина Алексиадис и самият Филип Петров.

Танцьорите от ДФА „Габровче“ откриха празника, като не забравиха по-късно да покажат традиционни фолклорни стъпки под съпровода на зумба ритмите.

Габрово живее, под зумба ритми се смее!

Празникът продължи с безалкохолни коктейли и танци за отмора, а за утре – 13 август, е планирано групово посещение на ЕМО „Етър“ за всички участници в маратона.

Филип е роден и израснал в Габрово, син на поета Емил Розин. В момента живее и работи в Дрезден, но носи родния си край в сърцето и пази българския си дух.