С театрални пърформанси от 18.00 ч. и концерт на Tui Mamaki (Нова Зеландия) и Kottarashky & The Rain Dogs (България) от 20.00 ч. ще бъде закрита Лятната международна академия по драматургично писане.

Датата е 9 август, мястото - Архитектурно-исторически резерват „Боженци“, входът е свободен!

Сътрудничеството между Kottarashky и Tui Mamaki (вокалистка на новозеландската група The Mamaku Project) датира от 2011-а, когато тя за кратко посещава България. През 2012-а Туи записва вокалите за две от песните от албума на Kottarashky & The Rain Dogs - "Demoni", в студиото си в Оукланд. През 2014-а тя се завръща в България, за да специализира народно пеене в Пловдивската Академия. Музикантите използват тази възможност за нови съвместни проекти, записи и концерти.

За желаещите да посетят събитието от Габрово ще бъдат осигурени автобуси по следния график:

Габрово – Боженци в 17.00 ч. (редовна линия)

Извънредна линия в 19.30 ч. пред Дома на хумора и сатирата. За тази линия e организирана предварителна продажба на билети на касата на Автогара – Габрово от 7 август от 8.00 до 18.00 ч.

Връщане от Боженци за Габрово в 22.30 ч.

Цена на билета в едната посока – 2 лв.

 

Във връзка с концерта  на 9 август от 19.30 до 22.30 ч.  ще бъде затворен за движение на МПС централният площад в Архитектурно-исторически резерват „Боженци“.