Около 100 деца тръгват на поход на 4 юни по екопътеката от Етъра до Соколския манасир над Габрово. Инициативата е на Клуба на будителите в Габрово и бе реализирана две поредни години с подкрепата на Програма „Култура“ на Община Габрово. Третият поход отговаря на желанието  на децата и техните родители и е изцяло доброволчески.

Най-новото читалище на Габрово „Будителите 2017“ и партньорите Природен парк „Българка“, ДГ „Явор“, ИМКА - Габрово, Сдружение „Мечти и и отбори“ обединяват усилия, за да подарят един незабравим ден на габровските семействата по повод Деня на детето. Доброволците на младежките организации, сред които и гости от Германия, са измислили страхотни игри и състезания, в които ще могат да се включат всички. Ще има и предизвикателства за родителите.

Северноцентрално държавно предприятие - Габрово осигурява безплатен транспорт, за тези които не разполагат с личен. Автобусът ще тръгне в 10.00 часа от пл. „Възраждане“, а прибирането в Габрово ще бъде в 15.00 часа от Соколския манастир. Децата трябва да си носят съд, за да си налеят планинска вода и да се облекат подходящо за планината и евентуални валежи.

Походът е за най-непослушните и послушни патиланци!

Жълт код за гръмотевични бури е обявен за 3 юни за Област Габрово
2 юни 2017
Габрово отбелязва Деня на околната среда
2 юни 2017