„Цветята и градината са нейният живот“ – категорични са съседите на Митка Стоянова, която от години поддържа цветната градина пред жилищния блок на ул. „Аврам Гачев“ № 33.

В писмо, изпратено до Община Габрово те споделят желанието си да отличат усилията и труда на 84-годишната жена за облагородяването на мястото, където живеят. По думите им, нейното старание засенчва ангажираността и активността на младите хора.

Своята благодарност към Митка Стоянова, кметът на Габрово Таня Христова изрази с думите: „Усърдието Ви заслужава уважението не само на Вашите съседи, то е прекрасен пример за всички габровци и вдъхновение за хората, които желаят да живеят в един още по-приветлив град. Казват, че красотата е в очите на този, който гледа. Вярвам, че красотата е и в ръцете и душата на този, който я твори.“

От днес още няколко цветни попълнения ще красят градината на баба Митка. Те са подарък от Община Габрово и кмета на града, като благодарност за грижата и любовта, вложени в облагородената среда на ул. „Аврам Гачев“ № 33.

„Благодаря за вниманието, което ми отделяте. Полагам грижи, защото обичам цветята и много ще се радвам, ако ми помогнете с цветен проект, за да направя градинката още по-красива“, каза Митка Стоянова, готова да направи следващите подобрения в своя пъстроцветен кът.