Предвид лошите метеорологични условия Община Габрово удължава периода на кампанията „Пролетно почистване 2017: Обери боклука“ до 30 април 2017г., включително.

Всички участници, регистрирани в кампанията, имат възможността да организират почистването на посочените зони и през следващата седмица. Събраните отпадъци е необходимо да бъдат поставени до съдовете за отпадъци или да бъде подадена информация на телефона за регистрация в кампанията.

Удължава се и периодът за регистрация в инициативата – до 28 април 2017г. Всеки може да се регистрира за участие на тел. 066 818 437 или на e-mail: v.ivanov@gabrovo.bg, като посочи деня, мястото, което ще почиства и числеността на екипа си.

Община Габрово осигурява чували и ръкавици за гражданите, както и транспортиране на отпадъците. Активните участници в кампанията ще получат компост, който могат да използват за облагородяването на цветни или зеленчукови градини.

Специално за кампанията Община Габрово създаде ГИС приложение, посветено на пролетното почистване 2017 г. В него са отбелязани точното местоположение на зоните за почистване, лицата или организациите, заявили интерес и броя на участниците в почистването на всяко място.

За улеснение на потребителите в приложението са добавени слоеве с контейнерите за сметосъбиране, които да ги насочат къде да отнасят събраните отпадъци. Добавен е инструмент за лесно споделяне в социалните мрежи или по електронна поща на местоположението на зоната, която ще се почиства.

За удобство на габровци, приложението може да се ползва и през мобилни устройства на адрес http://gis.gabrovo.bg:3344/webappbuilder/apps/38/.

Заключително събитие по проект „Цветен град“
20 април 2017
Разменяме биоотпадъци за компост
20 април 2017