11-годишният състезател по мотокрос Виктор Бориславов, поведе в клас МХ65 на републиканския шампионат, след като спечели първия кръг от календара. Габровското момче и ученик от ОУ „Неофит Рилски“ се състезава с КТМ за отбора на „Мотоспорт“ (Варна).

Дебютният старт за сезона се проведе на мотополигон „Порой“ край Поморие и събра 103-ма пилоти от България, Румъния и Турция, а надпреварите през двата състезателни дни бяха наблюдавани от над 10 000 зрители.

Виктор беше абсолютен хегемон в най-малкия клас. Той записа най-доброто време в квалификациите от участващите 13 момчета. В двата състезателни манша (12 минути + 2 обиколки) Бориславов също не даде лидерската позиция, въпреки че води сериозна битка с Золтан Ордог (Румъния, КТМ). Румънският състезател се очертава да бъде основният опонент на габровеца през сезона, тъй като е заявил участие във всички кръгове на родния шампионат. Двамата мерят сили и в Европейския и Източноевропейския шампионат.

Във втория манш на надпреварата в Порой обаче Ордог претърпя падане и беше изпреварен от Християн Георгиев (КТМ, НСА Моторспорт). Така румънецът загуби две точки и в крайното подреждане от кръга остана трети с 42. Виктор Бориславов взе пълен актив от 50 точки, а Християн Георгиев завърши също с 42, но зае по-предната позиция от Ордог, заради по-доброто си класиране във втория манш.  

Следващият кръг от републиканския шампионат ще бъде на 7 май на мотополигон „Горна Росица“ край Севлиево. Той ще се проведе съвместно с втория кръг от Европейския шампионат по мотокрос в класовете МХ 65, МХ 85 и Open.

Повече по темата може да прочетете на сайта на Общински спортни имоти.

* Снимка на Виктор Бориславов: БФМ

Децата влизат в политиката чрез Съвет на децата
4 април 2017
Християн Василев донесе победа на „Янтра Габрово“ над „Партизан“
5 април 2017