Седем награди грабнаха инструменталистите на Детски фолклорен ансамбъл „Габровче“ на IX Национален детско-юношески конкурс за песен и инструментален фолклор "Песенна дъга над Кутев" в Котел.

Прослушването на участниците в конкурса и тяхното класиране беше извършено от жури, чийто състав включва известни композитори, педагози и музиканти.

Възпитаниците на ДФА „Габровче“ от класовете по кавал и тамбура се представиха достойно, конкурирайки се с деца от различни краища на България.

Кавалджията Симеон Костадинов спечели първо място във втора възрастова група. В трета възрастова група, второ място получи Димитър Михайлов, а Теодосий Няголов завоюва трето място. Техен преподавател е Манка Билчева.

Девет годишния тамбурист Ивиан Петров спечели диплом и медал. В трета възрастова група, втората награда бе за Борис Спасов, а трета награда за Мария Гьопсалиева. В четвърта възрастова група Ирина Иванова, която се състезава с деца от музикалните училища, е с поощрителна награда и медал. Те са възпитаници на Илина Дечева.

А градския часовник чухте ли?
4 април 2017
Децата влизат в политиката чрез Съвет на децата
4 април 2017