177 лева са събрани от инициативата „Протегнете ръка да донесем блага вест за ново сърце на Николай!”, която Женското благотворително дружество „Майчина грижа” проведе в ЕМО „Етър”. Събраните средства отиват за подпомагане лечението на младия габровец Николай Тихолов, който се нуждае от трансплантация на сърце.

В етнографския музей бе разположен един от пунктовете за продажба на домашно приготвени ястия като постна пита със сушени плодове и ядки, пълнени чушки с ориз,  мариновани люти чушки, ориз с маслини и пресен магданоз, лучник, щирник, печени зеленчуци със сирене, ястия с месо и сладкиш „Агнес“.

На Благовещение, 25 март, който е и патронен празник на дружество „Майчина грижа”, освен в ЕМО „Етър”, средства за лечението на Николай се събираха на пунктове в централната част на Габрово. Ден преди това в Актовата зала на Национална Априловска гимназия се състоя голям концерт на групови и индивидуални изпълнители, на който посетителите също събираха средства за Николай.

Цялата сума, с която ще бъде подпомогнат той, ще стане ясна на 27 март, когато в местното представителство на Българския червен кръст ще бъдат отворени касите от различните пунктове.

ЕМО „Етър“ и „Майчина грижа” с обща благотворителна инициатива в подкрепа на Николай
24 март 2017
Габрово отвори очи за планетата в Часа на Земята
27 март 2017