Община Габрово ще участва в десетото поредно издание на глобалната инициатива Часът на Земята, чийто фокус отново са усилията за справяне с климатичните промени. Тази година Часът на Земята ще бъде на 25 март, събота, от 20.30 до 21.30 часа.

Включи се и ти, загаси светлините, отвори очи за планетата и промени климатичните промени! Действай сега!

Милиони хора от целия свят символично ще изгасят осветлението в домовете си за един час, а знакови и обществени здания, културни паметници, различни институции и организации ще притъмнят фасадите на сградите си. Часът на Земята е събитие, което привлича вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им.

Така всички отправяме призив за по-устойчиво бъдеще. Това е най-мащабната и най-популярната природозащитна акция в света, която започва през 2007 г. в Австралия. В нея се включват над 170 държави и над 7 000 града.

В България кампанията се провежда от 2009 г., а през 2016 г. участие са взели 110 града, институции, общини, бизнес организации, медии, Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Президентството, Народното събрание, БНБ и много други.

Часът на Земята дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.

Повече за инициативата Часът на Земята може да видите на:

http://www.wwf.bg/get_involved/earthhour/earth_hour_2017/

https://www.earthhour.org/earth-hour-around-world