Главна дирекция „Регионална и градска политика“ на Европейската комисия публикува покана за кандидатстване за наградите „RegioStars 2017“ с краен срок 10 април 2017 г.

Наградите са в пет категории, както следва:

  • Интелигентна специализация за иновации на МСП
  • Енергиен съюз: Действия по климата
  • Овластяване на жените и активно участие
  • Образование и обучение
  • CityStars: Градове в цифровия преход

Това е десетото поред издание на конкурса, който се провежда от 2008 г. насам. Целта на инициативата е да идентифицира успешни проекти в сферата на регионалното развитие, които да бъдат пример и да насърчат други региони, като начин за увеличаване на иновациите.

Постъпилите кандидатури за престижното отличие ще бъдат оценени от независимо жури, а представители на класираните проекти ще бъдат отличени със сертификат и медал. Награждаването ще се състои на 10 октомври 2017 г. по време на официална церемония в рамките на Европейската седмица на регионите и градовете. Печелившите във всяка категория ще получат още кратко видео за проекта си и промоционален пакет в социалните медии.

Предложенията трябва да бъдат изпратени от регионалната или местната отговорна структура или от ръководителя на проекта с одобрението на управляващия орган на финансиращата програма.

Допълнителна информация за конкурса, както и формуляр за кандидатстване, можете да намерите на електронен адрес: http://ec.europa.eu/regional_policy/en/regio-stars-awards/