Всички пътища на територията на община Габрово са проходими при зимни условия.

Тази сутрин, при изпълнение на редовна линия на Общински пътнически транспорт – Габрово, пътниците по направление Габрово – Велико Търново са претоварени в друго превозно средство, поради възникнала авария – късо съединение в автобуса, изпълняващ линията.

Аварията е възникнала по време на движение в района на разклона за с. Лесичарска. Водачът на превозното средство забелязъл пушек в двигателния отсек. Своевременно пътниците са слезли от автобуса и се отдалечили на разстояние. Пристигналият на място противопожарен екип загасил появилите се пламъци в задната част на двигателния отсек. Аавариралото превозно средство е преминало предпътен технически преглед.

Общински пътнически транспорт обслужва вътрешните градски, междуградските и междуселищните линии.
 
Всички ученици от населени места, в които няма училища, са транспортирани до учебните заведения.
 
Топлофикация - Габрово работи с намалено топлоподаване.

Пътят към Узана е почистен и опесъчен, всички ски писти работят. Движението на автомобилите в това направление е препоръчително да бъде с вериги.

Движението през проход "Шипка“ се осъществява при зимни условия, при забрана за МПС за превоз на товари, с технически допустима максимална маса над 12 тона и ремаркета и полуремаркета, с технически допустима максимална маса над 10 тона.

До момента на телефоните на Общински съвет по сигурност не са получени сигнали за бедстващи хора. В критична ситуация гражданите могат да потърсят помощ на тел. 112.

Актуална прогроза за времето от общинската МТО станция можете да видите тук.