Времето в община Габрово е облачно, спокойно, вали слаб сняг. Височината на снежната покривка в градската част е 58-60 см. Температурата на въздуха, измерена от общинската МТО станция, е минус 12°С. Влажността на въздуха е 86%. На телефоните на Общински съвет по сигурност няма получени сигнали за бедстващи хора.

Няма населени места без електрозахранване на територията на община Габрово.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, видимостта е добра. Пътната настилка е заснежена и обработена. Температурата на въздуха е минус 17° С, дебелината на снежната покривка – 120 см.

Пътят за Узана е почистен, обработен и проходим при зимни условия. Движението на автомобилите е препоръчително да бъде с вериги. Почистват се улиците вътре в комплекса. Височината на снежната покривка там е 115 см. Температурата на въздуха е минус 17°С. Времето е облачно, духа слаб вятър.

Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново и Люляци са почистени и обработени, републиканските пътища в цялата община са проходими при зимни условия. Ограничено движение за тежкотоварни автомобили над 12 т за третокласната пътна мрежа на територията на Област Габрово.

ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа с 18 бр. машини, общинската пътна мрежа се обработва с 14 бр. машини. Пътищата към всички села са проходими при зимни условия.

Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградски линии.

От „Топлофикация –Габрово“ ЕАД съобщават, че топлоподаването е нормално.

Прогноза:

През нощта ще бъде облачно с валежи от сняг, които след полунощ над Южна България ще спрат, а до сутринта над югозападните райони облачността ще се разкъса. Ще духа слаб западен, в Източна България умерен и силен север-северозападен вятър и там ще има виелици и навявания. Минимални температури между минус 13° и минус 8°, по крайбрежието на морето по-високи – между минус 5° и минус 1°. Утре спирането на валежите от юг ще продължи, най-късно до обяд и в северните райони. Облачността временно ще се разкъса и намалее до слънчево, но още от сутринта от юг ще започне ново заоблачаване и снеговалежи, които да вечерта ще обхванат югоизточната половина от страната. Ще духа слаб, в Източна България умерен западен вятър. Максимални температури, в повечето места, между минус 5° и 0°. През нощта срещу четвъртък намалението на облачността от запад-северозапад ще обхване почти цялата страна, но през по-голямата част от нощта снеговалежите в източните райони ще продължат.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще духа до умерен, по най-високите върхове силен югозападен вятър. Ще има превалявания от сняг, но и временни разкъсвания и намаления на облачността. Максимална температура на височина 1200 метра ще е минус 5°, на 2000 метра – около минус 10°.

Над Черноморието облачността от юг ще се увеличава и ще започнат валежи от сняг, които до вечерта ще обхват и северното крайбрежие. Ще духа умерен западен вятър, който по-късно през деня ще отслабне. Максимални температури между минус 3° и 1°. Температурата на морската вода е 1-3°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.