Времето в община Габрово е ясно и слънчево. Температурата на въздуха, измерена от общинската МТО станция, е 7°С. Влажността на въздуха е 62 %. Духа слаб северен вятър със скорост до 3 м/с.

Проходът Шипка е нормално проходим при зимни условия. Пътната настилка е мокра и обработена. Температурата на въздуха е 5°С. Забранено е движението на МПС с обща маса над 10 тона.

Пътят за Узана е нормално проходим. Температурата на въздуха - 2°С, времето е  тихо и ясно, снежната покривка е на петна. Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново, както и за Люляци са почистени, обработени и проходими. Пътищата в цялата община са сухи, видимостта е добра.

Общински пътнически транспорт покрива всички вътрешните градски и междуградски линии.

Хлебозавод „Габрово” и ВиК- Габрово изпълняват нормално своите задължения.

„Топлофикация - Габрово" ЕАД декларира, че топлоподаването е нормално.

На телефоните на Общинския съвет по сигурност няма получени сигнали за бедстващи хора на територията на община Габрово.

 

Прогноза:

Днес облачността над по-голямата част от страна ще е значителна. Повече слънце ще има над Западна България. С умерен и силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат, максималните ще са предимно между 7°-12°, в София около 7°.

Атмосферното налягане в сутрешните часове е малко по-ниско от средното за декември. През деня слабо ще се повиши и ще стане около средното.

Над планините ще има значителна облачност. Ще духа силен западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа умерен до силен-северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 9°-12°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Слънцето днес изгрява в 7,37 часа и залязва в 16,47 часа.

Радиационният фон измерен тази сутрин е 0,02 мр./час и е нормален, естествен фон за община Габрово.

 

 

 

ИТ специалистите в Община Габрово спечелиха награда за уеб платформа
11 декември 2016
Отменя се откриването на Коледното градче
12 декември 2016