На тържествена церемония в София Хотел Балкан бяха отличени най-успешните ИТ мениджъри през изминалата година. Организатори на 9-то издание на конкурса „ИТ мениджър на годината” бяха списание CIO и Клубa на ИТ мениджърите в България. Неговата цел бе да отличи ИТ директорите, допринесли за развитието на бизнеса чрез ефективно използване на информационни технологии и да открои важната роля на ИТ мениджърите в ръководството на компаниите.

В категория „Мениджмънт“ бе номинирана и отличена с диплом инж. Павлина Христова, началник отдел „Информационни и комуникационни технологии” в Община Габрово.

Тя спечели специалната награда на конкурса - плакет за обществено значим ИТ проект. Отличието се присъжда за разработката и внедряването на уеб платформа „Електронен профил на купувача”. Системата е разработена самостоятелно от отдел „Информационни и комуникационни технологии” в Община Габрово, като е изградена на базата на свободен софтуер и безплатни компоненти.

Наградите “ИТ мениджър на годината” бяха връчени от Фреди ван ден Вингарт, председател на борда на директорите на Европейската CIO асоциация, Александър Йоловски, заместник-председател на Държавна агенция „Електронно управление“ и Юрий Генов, изпълнителен директор на Банка ДСК и председател на Клуба на ИТ мениджърите в България.