Общински съвет по наркотични вещества към Община Габрово кани всички майстори на плетивата, както и желаещи да се научат на този занаят, на 10 декември, събота в клуба под ДТ „Рачо Стоянов“. „Коледната плетеница“ ще продължи от 10.00 до 17.00 часа и в нея могат да се включат ентусиасти на всяка възраст. Входът е свободен!

Поканили сме опитни майсторки на плетивата – баби от Дневния център за стари хора, а специален гост-обучител ще бъде Веселина Божилова – председател на сдружение „Майки срещу дрогата“ – Пловдив. Освен, че е посветила живота си в подкрепа на зависими млади хора и техните семейства, Веселина Божилова от дълги години се занимава с плетиво. Моделите, които тя плете, се отличават с креативност и иновативност – шапки, шалове, одеяла, украси за дома, играчки, бижута.

На събитието ще се научите как да плетете коледни играчки и ще имате възможност да участвате в разговор за връзката между поколенията и ролята на семейството в предпазване на подрастващите от рисково поведение, за доброто и доброволчеството, за смисъла на Коледа.

Доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества ще дарят готовите коледни играчки на Терапевтична общност „Ново начало“ – място, в което млади хора от цялата страна се лекуват от зависимостта си към наркотици. По Коледните празници те ще бъдат далеч от семейството и приятелите.

На 8-ми декември в ДХС
8 декември 2016
Важно съобщения във връзка с предстоящото тази вечер мероприятие в Спортна зала Орловец
8 декември 2016