Времето в община Габрово е облачно, с валеж от мокър сняг. Височината на снежната покривка в градската част е 10-12 см. Температурата на въздуха измерена от общинската МТО станция е минус 2°С . Влажността на въздуха е 90 %.

Проходът Шипка е нормално проходим при зимни условия. Пътната настилка е заснежена, почиства се и се опесъчава. Температурата на въздуха е минус 7° С, дебелината на снежната покривка – 15 см.  Забранено е движението на МПС с обща маса над 10 тона.

Пътят за Узана е проходим при зимни условия. Височината на снежната покривка там е 15 см. Температурата на въздуха е минус 8°С. Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново, както и за Люляци са почистени и проходими при зимни условия.

„Благоустрояване” ЕООД почиства градската част с цялата налична техника – 23 машини. Общинската пътна мрежа се почиства и опесъчава.

Общински пътнически транспорт покрива всички вътрешните градски и междуградски линии.

Хлебозавод „Габрово” и ВиК - Габрово изпълняват нормално своите задължения.

От „Топлофикация –Габрово“ ЕАД декларират, че топлоподаването е нормално.

На телефоните на Общинския съвет по сигурност няма получени сигнали за бедстващи хора на територията на община Габрово.

Прогноза:

През нощта валежите ще спрат, а облачността ще се разкъсва, на места в западните райони ще намалее до незначителна. Утре над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, с повече облаци в крайните югоизточни райони. По-късно след обяд от северозапад облачността отново ще се увеличи. Вятърът ще е предимно умерен: в западната половина от страната - от северозапад, а в източната - от север, но по-късно през деня ще отслабва. Минималните температури ще са между минус 9° и минус 4°, а максималните – между минус 2° и 3°.

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде по-високо от средното за месеца.

Над планините валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще духа силен, предимно северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 6°, на 2000 метра – около минус 10°.