С 18 гласа „за“, председателят на БК „Чардафон-Орловец“ Иван Господинов бе избран чрез явно гласуване за председател на Консултативния съвет по въпросите на спорта към кмета на община Габрово.

На заседанието, проведено на 21 ноември 2016 г. с председател кмета Таня Христова, присъстваха представители на 28 спортни клуба от имащите право на глас 37 клуба в града и представители на общинската администрация.

Предложени бяха още две номинации за поста – на Трифон Костадинов - главен треньор в РК „Янтра-Габрово“, който събра 9 гласа „за“  и на Смилен Кабакчиев от СК „Екстрийм Тойота Венци“, който получи 1 глас „за“.

След преброяването на гласовете се премина към избор на заместник-председател. По внесено предложение от представители на спортните клубове, прието с пълно мнозинство от присъстващите, за заместник-председател бе избран Трифон Костадинов, който се класира на второ място в избора за председател.

Владимир Искров, представител на СК „Усмивка“, отправи предложение към спортните деятели за провеждането на Olympic camp през лятото на 2017 г., който ще бъде единствен по рода си в България.

В това събитие се очаква да вземат участие състезатели от над 7 спорта – баскетбол, футбол, волейбол, лека атлетика, фехтовка, шах и бойни спортове. Мисията на кампа ще бъде да предостави възможности на деца от България и чужбина да практикуват любимия си спорт, да подобрят физическата си активност, да създадат контакти помежду си и да опознаят историческото и културно наследство на Габрово.

Заседанието приключи с представяне на отчет на дейността през 2016 г. на Общински спортни имоти от директора Росица Бакърджиева и с обсъждане на различни теми, свързани със спорта.