За поредна година Община Габрово се включва в инициативата „Мениджър за един ден“, която Джуниър Ачийвмънт България организира за петнадесети път. Събитието ще се проведе в цялата страна на 17 ноември 2016 г. под патронажа на Президента на Република България и в него ще се включат министерства, държавни институции, общини, фирми и организации. Целта на инициативата е да послужи като кариерно ориентиране за ученици и студенти на възраст от 16 до 23 г. Те ще имат възможност да изкарат един реален работен ден в организациите, за които са кандидатствали.

Община Габрово ще приеме 7 активни, амбициозни и любознателни младежи, които ще „назначи за един ден“ за кмет, трима заместник-кмета с ресори „Финанси и собственост“, „Социално-икономическо развитие“ и „Устройство на територията, инфраструктура и екология“, председател на Общински съвет, секретар на Общината и главен архитект. Кандидатстването за позициите става на адрес http://mfd.jabulgaria.org/. Платформата е отворена за регистрация на ученици и студенти от днес, 7 ноември, като е необходимо те да подадат свое CV и мотивационно писмо. Всеки млад „мениджър за един ден“ има право да кандидатства за максимум три различни позиции.

Организациите-домакини преглеждат получените документи и избират най-подходящите кандидати за всяка обявена позиция. Всичко се отразява в реално време в онлайн платформата. Реалната среща с избраните младежи става в деня на инициативата - 17 ноември, когато те ще участват в работни съвещания, ще решават казуси и ще вземат важни „ръководни“ решения.

За много от младите хора това преживяване оставя незабравим отпечатък за цял живот и е първа стъпка в тяхната успешна реализация на конкурентния пазар на труда. Инициативата ги запознава с профила на различните институции и компании в техния град или област.

Виктор Чучков в Габрово - 70 години с любов и усмивка към музиката
7 ноември 2016
Оранжев код за силен вятър е обявен утре за област Габрово
7 ноември 2016