Два нови детски къта и една площадка за игра бяха изградени през 2016 година със средства от бюджета на Община Габрово. Те се намират в кв. Стефановци, кв. Войново и кв. Русевци. Изпълнител на първите два къта е „Стройко“ ЕООД, а стойността им е 30 000 лв. Детската площадка е на стойност 52 266,10 лв., а изпълнител е „Метал пласт инженеринг“ ЕООД.

За детския кът за игра на открито в кв. Стефановци e изпълненo: направа на пътека от плочи, ограда, доставка и монтаж на беседка, доставка и монтаж на комбинирано детско съоръжение с люлка, пързалка, къщичка и катерушка, доставка и монтаж на люлка тип везна, детско съоръжение за баланс, пейки, кошчета за отпадъци. Засаден е жив плет от форзиция.

Преди:

След:

За детския кът за игра на открито в кв. Войново e изпълненo: доставка и монтаж на ограда, беседка, комбинирано детско съоръжение с две пързалки, въжено мостче, катерушка и стълба за катерене, люлка - везна, клатушка, пейки и кошчета за отпадъци. На терена са засадени форзиция, японска спирея и хойхера.

За изграждането на детска и спортна площадки в кв. Русевци е изпълненo: доставка и монтаж на градински бордюр и ограда, подмяна на настилка, доставка и монтаж на беседка, изграждане на рампи, доставка и монтаж на комбинирано детско съоръжение с пързалки, две къщички с тунел между тях, стълбички за катерене, люлка тип махало, баскетболен кош, комбиниран фитнес уред за кардио тренировки, състоящ се от кростренажор, уред за въздушно ходене и велоергометър. На площадката са доставени пейки и кошчета, дъска за рисуване и тенис маса, изградено е видеонаблюдение.

Преди:

След:

Община Габрово открива Първата конкурсна сесия по Програма Култура за 2017 година.
2 ноември 2016
Днес в шест - Смешен филм фест!
3 ноември 2016