Националната Априловска гимназия ще бъде домакин на отборите в Gabrovo Innovation Camp 2016. Част от територията на училището ще се превърне в работна зона за участниците в лагера. Освен няколко класни стаи на тяхно разположение ще бъдат и спортните съоръжения на гимназията, които да използват в своите „междучасия“.

Представянето на разработените идеи и награждаването на участниците също ще се случи в първото светско училище в България - http://www.nag-school.org/index.php.

Информация за събитието, условията за участие и заявките за регистрация ще намерите на електронната страница на лагера - http://gabrovoinnovationcamp.eu/.

Gabrovo Innovation Camp 2016 си поставя за цел да изяви таланта и въображението на активни и ангажирани хора, на възраст над 17 години, които желаят заедно да търсят иновативни решения на важни за съвременното общество проблеми. Те ще работят, насочвани от професионалисти в ролята на ментори в три основни предизвикателства - Overcoming the innovation divide in europe; Smart specialisation in education in lagging cities and regions; XXI century democracy.

Лагерът за иновации ще се проведе в Габрово по инициатива на Президента на Република България Росен Плевнелиев и президента на Комитета на регионите на ЕС Марку Маркула.

Събитието се осъществява с подкрепата на Областен информационен център – Габрово и евродепутатите Ева Паунова и Андрей Новаков.

Партньори на инициативата са Българска Академия на науките, Технически университет – Габрово, Джуниър Ачийвмънт България, Агенция за иновации Innovation Starter. Медийни партньори на събитието са вестник 100 Вести и радио Радио Бумеранг FM.

„Пафтата - образът на жената в миналото”
8 Септември 2016
„Габрово – от сериозното до смешното“ гостува в Русе
9 Септември 2016