Управляващият орган на програмите за европейско териториално сътрудничество и Съвместният секретариат на програма „Интеррег-ИПП за трансгранично сътрудничество България – Сърбия“ организират фотоконкурс за популяризиране на трансграничния регион по темите „Хранителни и кулинарни традиции“, „Музика и танци“ и „Биоразнообразие“.

Поводът е наближаващият Ден на европейското сътрудничество, който тази година ще бъде отбелязан на 17 септември в гр. Дупница, където ще се проведе и награждаването на финалистите.

В конкурса могат да вземат участие професионални и любители фотографи със снимки от трансграничния регион България – Сърбия, включително областите: за България – Видин, Монтана, Враца, София, Перник и Кюстендил; за Сърбия – Бор, Зайчар, Нишава, Топлица, Пирот, Ябланица и Пчиня. Няма ограничение в броя на фотосите, които един участник може да представи.

Крайният срок за изпращане на снимките е 28 август 2016 г. по електронна поща на адрес: bgrsphoto@yahoo.com.

Жури от експерти по Програмата ще избере финалистите е ще ги публикува във Фейсбук страницата www.facebook.com/bgrsipacbceu. Публичното гласуване за най-добри снимки ще бъде отворено в периода 1 – 7 септември 2016 г. Участниците, чиито снимки получат най-голям брой „харесвания“, ще бъдат обявени за победители.

Пълната информация за конкурса

Предстои цялостното преасфалтиране на улици в комплекс „Христо Ботев“
28 юли 2016
Ранната превенция ключова за намаляване на риска и щетите от природни бедствия
29 юли 2016