За първи път през тази година Община Габрово стартира реализирането на нова инициатива в рамките на „Приеми ме на село“, Дневен лагер „Приеми ме на село“ – Джуниър.

На 04.07. прага на  НЧ „Дядо Стойно-1927 с. Поповци, прекрачиха единадесет габровски деца на възраст от 9 до 14 години, посрещнати от нетърпеливите баби и дядовци „под наем“.

Сутрините на „внучетата назаем“ преминават  в домовете на седем семейства, в които децата се докосват до магията на приготвянето на вкусния домашен хляб и апетитните милинки, мекички и палачинки. Грижовните домакини с трепет и ентусиазъм споделят на новите си „внучета“ знанията си за отколешни поверия и традиции, придават уменията си по засаждане и отглеждане на домашни плодове и зеленчуци, които откъснати от селската градина, са най-вкусни.

В следобедните часове, организаторката Нели Пенева, е подготвила за децата занимания, свързани с изучаване на традиционни български занаяти, народни танци и обичаи.

От следващия понеделник, 11.07, още девет деца ще се потопят в селския отруден, но спокоен бит, очаквайки да отнесат със себе си спомена за една пълна с  нови емоции и приятелства седмица.

С габровска сметка в морското казино
8 юли 2016
Община Габрово участва в първия Ден на ПР специалистите в България
8 юли 2016