Габровката Любка Пешева беше отличена днес с награда от заместник-кмета Николай Сираков във връзка с пролетната кампания „Да почистим праха от историята!!!”. Заради градинките около входа на блок 32 на улица „Младост”, г-жа Пешева получи пейка, на която тя и съседите й да си почиват и да се радват на красиво оформените цветни картини. Сигналът за градинките е подаден в Общинска администрация от съседка, пожелала да остане анонимна, възхитена от трудолюбието на своята съгражданка.

Заместник-кметът Сираков отбеляза, че се радва както на положителния пример на г-жа Пешева, така и на инициативността на нейните съседи и пожела да има още много такива наши съграждани. В пролетната кампания „Да почистим праха от историята!!!”, като най-активни сред детските и учебни заведения в града, бяха отличени ЦДГ „Мики Маус” и OУ „Иван Вазов”. За детската градина са закупени комплекти с играчки, а от училището си избраха да получат боя за освежаване на помещенията.

Членовете на велоклуб „Исполин”, които също бяха отличени заради голямата си активност, отказаха своята награда и предложиха да се направи нещо полезно за габровци. С полагаемите им се средства са възстановени пейки на алеята в парк Баждар, които през миналата година бяха унищожени от вандали.