Христос возкресе, уважаеми съграждани!

Нека вечната светлина на днешния празник засили вярата ни и изпълни сърцата ни с обич както към близките ни хора, така и към тези, изправени пред сериозни изпитания и имащи нужда от подкрепа. Нека милосърдието и състрадателността, на които ни учи Христовото учение, заемат своето място в душите ни, а смиреността пред болката на другите да отвори очите ни, за да запазим човешкото у себе си, но и да се доближим до божественото чрез добрите си дела.

Градът ни е успял да просъществува през последните 155 години благодарение на хората, на чувството им за общност, на желанието им да работят, живеят и облагородяват заедно мястото, наречено Габрово. Да запазят уникалния му облик, но и да го променят и развиват с предприемчивия си дух, трудолюбие, постоянство и жаждата за ново знание.

Вярвам, че тези качества и габровският дух са живи у всички нас, удържат ни като общност и ни правят по-единни, по-решителни и целеустремени, повече можещи и знаещи. Вярвам, че те ще ни водят и занапред, ще запазят Габрово като силен индустриален и образователен център, място с уникална духовност и култура, средище на хумора и сатирата.

Светли празници на всички габровци!

Таня Христова 

Кмет на община Габрово

Община Габрово се включи в Европейския ден на солидарност между поколенията
29 април 2016
Справка за ремонтните дейности на територията на община Габрово, обновена
2 май 2016