Баба Марта ще посети Габрово утре, 1 март, и ще накичи с мартенички жителите на града. Ще й помагат доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества при Община Габрово, а събитието ще се случи в централната градска част – покрай Национална Априловска гимназия и на ул. „Радецка“ от 10.30 до 11.30 часа.

Мартениците са изработени от потребителите на социалните услуги: Дневен център за деца и младежи с увреждания, Дневен център за възрастни хора с увреждания, Дневен център за стари хора и Център за социална рехабилитация и интеграция. Инициативата се организира със съдействието на Община Габрово.

Първомартенските изненади продължават по-късно през деня. Центърът за обществена подкрепа отново с помощта на доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества ще посетят утре учениците от Помощно училище „Николай Палаузов“.  Мартеничките, с които ще бъдат закичени учениците, са изработени от третокласници от Основоно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Габрово. Доброволците ще зарадват възпитаниците на помощното училище с много музика, лакомства и добро първмартенско настроение.