Община Габрово ще представи разнообразните възможности за туризъм в габровския регион на Международната туристическа борса „Ваканция/Спа Експо 2016“, която ще се проведе от 11 до 13 февруари т. г. в София. Събитието събира за 33-ти пореден път участници и представители на туристическия бизнес от България и цял свят. Борсата се провежда под патронажа на Министерство на туризма, в партньорство със Столична община, БТК, БХРА, БАТА, БУБСПА, АБТТА и Софийски съвет по туризъм.

Акцентите, които габровският щанд ще представи, са свързани с местните туристически атракции и места за настаняване. На фокус тази година ще бъдат Детска природна академия „Узана“, която предлага възможности за пълноценно прекарване на свободното време на децата сред природата на Узана. Ще бъдат промотирани програмите и културните продукти на всички габровски музейни обекти – Интерактивен музей на индустрията, АЕК „Етъра“, АИР „Боженци“, Дом на хумора и сатирата, Регионален исторически музей, Национален музей на образованието и Народната астрономическа обсерватория. Редица хотелиери от Габрово също участват на габровския щанд с рекламни материали за града и региона.

„Ваканция/Спа Експо 2016“ е най-мащабният туристически форум в България, който предлага всяка година нови инициативи и предоставя бизнес възможности на туроператори, хотелиери и фирми от сектора.