15 метра авангардна и модерна територия и клонинг на габровската котка са най-новите попълнения в градската среда на Габрово.

Те са факт от днес, а официално ще бъдат представени утре – 11.11. в 11 часа и 11 минути, когато започва петото годишно време – карнавалното.

Пясъчният часовник ще бъде обърнат лично от кмета Таня Христова, за да започне песъчинка по песъчинка да отброява минутите на новия карнавален сезон. Всичко това ще се случи на улица „Брянска”, в зелената площ срещу НТС.

Пространството оживява по нов начин и вече носи своето ново съдържание, след като приюти 15-метрова пейка, куфар за карнавални идеи и клонинг на Царицата на карнавала, направен от живорастящи храсти. Само в Габрово подобна новина може да звучи съвсем в реда на нещата, защото вярвате или не – „има такъв град”! Тази фраза ще чувате все по често през следващите дни, а защо, ще разберете, ако дойдете утре на посоченото място в 11 часа. Може да пристигнете и в 10.30, с обещание, че има какво да видите и чуете. Каквото и да решите, нека не ви забави 11 минути след 11, защото тогава вече ще е късно.