Поради възникнала авария на сградното отклонение на Консултативна поликлиника, от 16.30 до 19.30 часа, вчера, 02 септември 2015 г., авариен екип на фирмата изпълнител Станилов ЕООД и ВиК - Габрово извърши ремонти дейности по отстраняване на авариралия участък и подмяната му с нов, в рамките на проекта за водния цикъл на Габрово.

Установено бе, че причината за аварията е нараняване на участък от сградното отклонение по време на полагането му. Вчера вечерта, в 19.30 часа, бе възобновено водоподаването в района на Консултативна поликлиника.

Към момента се извършват възстановителните дейности по нарушената асфалтова настилка, които ще завършат в рамките на деня.

Всяка неизправност по новоположените мрежи, вследствие на строителния процес, е безусловна отговорност на изпълнителите и обект на незабавни корекционни действия от страна на отговорните строителни фирми. Нормалната експлоатация на ВиК мрежата е обект на ежедневен мониторинг, съгласно договорните ангажименти на строителите по време на едногодишния период за съобщаване на дефекти.

Община Габрово се извинява на жителите на района за неудобството, свързано с временно нарушаване на водоподаването, причинено от извършване на неотложните изкопни дейности.

В очакване на Дни на камерната музика 2015
2 Септември 2015
Промени в правилата за настаняване на пациенти в „Регионален хоспис“ ЕООД - Габрово
3 Септември 2015