Петнайстото издание на колоездачната надпревара за купа „Буката-Одрински-Чанлиев-Мано“ ще се проведе на 25 юни, четвъртък, по познатия маршрут от площад „Възраждане“ до хижа „Еделвайс“ в курортния комплекс „Узана“. Трасето обхваща 22 километра планинско изкачване. Официалният старт ще бъде даден пред Община Габрово, а острият старт, който дава начало на истинската надпревара, ще бъде след стадион „Христо Ботев“.

Сред претендентите в традиционното габровско състезание ще бъде Николай Михайлов. Той е първият български колоездач участвал в обиколката на Италия.

Състезанието е за момчета, юноши младша и старша възраст, мъже и професионалисти, като последната група е разбита на четири подгрупи – ветерани до 40, 50, 60 и над 60 години. Очаква се около 150 колоездачи от клубовете в страната, редовно картотекирани в БКС за 2015 г., да вземат участие в надпреварата. Колоездачите ще стартират в три групи. В първата ще бъдат мъже и юноши старша възраст. Втората група ще бъде на ветераните, а третата - на момчетата и юношите младша възраст.

Главен съдия на състезанието ще бъде Петко Първанов. Победителите във всяка възрастова група ще получат купи, а за първо, второ и трето място са предвидени медали. Ще има парични бонуси, като общият награден фонд на състезанието е 1000 лева.