Албум-каталогът на XXII Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово 2015 вече пътува към творците-участници отблизо и далеч.

Луксозният каталог излезе от печат в навечерието на откриването на XXII Международно биенале през месец май и присъстващите на церемонията първи получиха екземпляр от изданието. Сега екипът на Музея „Дом на хумора и сатирата“ подготвя и разпраща каталога до съорганизаторите и спонсорите на Биеналето, както и до всички автори, чиито творби са одобрени от международното жури и са показани в изложбите от 6-те конкурсни раздела.

Върху 144 страници са представени 723 творби на 478 автори от 46 страни. В предговора са поместени обръщения на директора на ДХС Татяна Цанкова и председателя на международното жури проф. Тодор Варджиев към творците и ценителите на хумористичното изкуство. Показани са и творбите от традиционната извънконкурсна изложба „Сътворено от журито“, както и от самостоятелната изложба на лауреата на Голямата награда „Златният Езоп“ от предишното Международно биенале през 2013 г. Джемалетин Йълдъз от Турция.

Новост е корицата на изданието, която носи патентованото лого на Международното биенале, дело на художничката Йорданка Шиякова – ръководител на отдел „Изобразително изкуство, експозиционна и фондова дейност“.

Всеки автор с приети за участие в изложбите на Биеналето творби получава безплатен каталог, а ценителите на хумористичното изкуство могат да го намерят на щанда за сувенири в Дома на хумора и сатирата. Екземпляри от изданието са предоставени в отдел „Депозит“ на Народната библиотека „Св.св. Кирил и Методий“ – София , както и на Регионалната библиотека „Априлов-Палаузов“ – Габрово.

Габровски ученици заминаха за Израел
3 юни 2015
Крайречната улица „Софроний Врачански“ с нови цветни кашпи
3 юни 2015