Габрово ще бъде една от първите български общини, в която ще пристигнат предприемачи от най-голямата италианска бизнес асоциация „Конфиндустрия”, която обединява хиляди компании в Италия. Целта на визитата е запознаване с местния опит и проучване на възможностите за инвестиции.

Бизнес делегацията ще бъде водена от президента на Консултативния комитет на италианските предприемачи в България Масимо Барточи. Комитетът е организацията, в която членуват италиански компании с дейност у нас. В началото на миналата година асоциацията на италианските предприемачи в България и „Конфиндустрия” подписаха договор за сътрудничество, който дава по-голяма видимост на България в италианския икономически и финансов свят и възможности за допълнително засилване на търговските отношения между двете страни.

Срещата на италианските бизнесмени с габровските предприемачи ще се състои на 9 март 2010 г. от 16.30 часа в заседателната зала на третия етаж в Община Габрово.

От италианска страна ще присъстват представители на фирми от строителния бранш, машиностроене, текстил, електроника, околна среда, газификация.

Гостуването на италианските предприемачи съвпада с гостуването на партньорите по проект „Развитие на устойчива градска среда посредством междурегионално сътрудничество” – от 7 до 12 март, който Община Габрово осъществява в партньорство с Община Никелино, Италия.

Честит празник, мили дами!
8 март 2010
Покана за публично обсъждане
11 март 2010