„Да изправим Пламен Войнов на крака“ е благотворителната кампания и за тазгодишния празник Благовещение на женското благотворително дружество „Майчина грижа“. По традиция в този ден от годината дамите от дружеството организират с помощта на своите симпатизанти и приятели благотворителен концерт, средствата от който ще бъдат предоставени, както и миналата година, на младия габровец.

През август 2010 година Пламен остава инвалид след скачане в басейн. Той получава травми на главата и шията си и парализиране на четирите си крайника. Опериран е по спешност в Плевен, но оттогава е на легло без да може да се движи. От години той е на рехабилитация, която продължава със средства на семейството. Всичко, което са имали, е похарчено за желаното възстановяване на Пламен. Направена е консултация в клиника за възстановителна неврохирургия в Москва. Надеждата е, че ако бъдат присадени стволови клетки, Пламен може да се възстанови и да проходи. За целта обаче са нужни 75 хиляди евро!

През миналата година от дружеството успяват да съберат за каузата 710 лева. Сега се надяват габровци да бъдат по-щедри. Концертът, организиран от „Майчина грижа“, е днес, 25 март, от 18:00 часа в актовата зала на Националната Априловска гимназия. В него ще се включат със свои изпълнения мъжкият хор при храм „Света Троица“ с диригент Бистра Мамулева, цигуларят Христофор Михайлов, камерният хор „Петър Чаракчиев“ при НАГ с диригент Виолета Василева, както и възпитаници на музикалното сдружение при читалище „Априлов-Палаузов“ с преподаватели Юлия Големанова, Бистра Мамулева и Елена Назърова. Достойния финал на събитието ще сложат изпълненията на смесен хор „Априлов-Палаузов“ при едноименното читалище. Входът е свободен, но в специални касички ще се събират пари за благотворителната идея.

Средствата от концерта ще бъдат предоставени за лечението на Пламен, а от „Майчина грижа“ призовават габровци да помогнат с каквото могат като преведат пари на банковата му сметка в ОББ АД, BG12 UBBS 8002 1019 7255 40, BIC – UBBS BGSF.